Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα όπου ο Απόστολος Παύλος απευθύνεται στον αγαπημένο του μαθητή, λέγοντάς του να κακοπαθήσει ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών οι οποίοι ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν το Πάνσεπτο Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσας και Μυροβλύζουσας και φυσικά τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απέδωσε ευχαριστίες και την πατρική του ευλογία στους Συλλειτουργήσαντες Ιερείς, στους Εφημέριους του Ιερού Ναού με πρώτο τον Προϊστάμενο αυτού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη καθώς και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άρτια προετοιμασία της Πανηγύρεως.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν ο εκ δεξιών χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Σπατιώτη και εξ αριστερών ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος  Κακολύρης μετά του Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού κ. Χαραλάμπους Θωμοπούλου.