Με λαμπρότητα η Λιτανεία στην Παναγία την Παρηγορητρια στο Βύρωνα

Με λαμπρότητα η Λιτανεία στην Παναγία την Παρηγορητρια στο Βύρωνα

Με λαμπρότητα η Λιτανεία στην Παναγία την Παρηγορητρια στο Βύρωνα

Με την καθώς πρέπει λαμπρότητα στον Μυροβλύτη Προστάτη της Ενορίας μας, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και στη συνεχεία μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το Προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη προκειμένου να λιτανευθεί δια των πέριξ του Ιερού Ναού οδών. Όσοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να παραστούν, αντίκρυσαν με δέος την Ιερά  Εικόνα και πάλι να ξεχειλίζει μύρο και να καταβρέχει τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν, ενώ ο Ιερός Ναός πλημμύρισε από την ευωδία του Μύρου της Παναγίας μας.

Στη συνέχεια  ξεκίνησε η Λιτανεία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Καλλινίκου Νικολάου.

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλησαν τα Εγκώμια στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ομίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών.

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού , Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσίφης ευχαρίστησε τον άγιο Ιεροκήρυκα για την παρουσία του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες κ. Χρήστος Σπατιώτης και  κ. Αντώνιος Κακολύρης και ο Λαμπαδάριος κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος.