Ο Καθηγούμενος π. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Καθηγούμενος π. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Καθηγούμενος π. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Η προ-τελευταία εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε απόψε 22 Οκτωβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Καθηγουμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ελισσαίος με με θέμα:«Ο Όσιος Ιερώνυμος ο Σιμωνοπετρίτης».

Ο Γέροντας Ελισσαίος στην αρχή της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγιοπνευματική εμπειρία της Ιεράς Δακρυρροής και της Μυροβλυσίας της Παναγίας της Παρηγορητρίας όπως τη βίωσε ο ίδιος και έπειτα με γλαφυρότητα και αμεσότητα, διηγήθηκε στο ακροατήριο των πιστών, που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό μας, τη ζωή του Οσίου Ιερωνύμου.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του π. Ελισσαίου εδώ:

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη και τελευταία ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια όπου θα ομιλήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με θέμα: «Εκκλησία: Η Κιβωτός της Σωτηρίας».

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί 

·  11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.