Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Η τελευταία εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε απόψε 23 Οκτωβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με θέμα: «Εκκλησία: Η Κιβωτός της Σωτηρίας».

Ο Πανιερώτατος  στην αρχή της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Αναφέρθηκε στην ευλογία που ζει η Ενορία μας μέσα από την Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία της Παναγίας της Παρηγορητρίας αλλά και στην επικείμενη επίσκεψή της Ιεράς Εικόνος – τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου-στη μαρτυρική Νήσο της Κύπρου.

Στη συνέχεια, μας ανέπτυξε μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο αλλά και απο βιώματα και περιστατικά, την βεβαιότητα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Σωτήρας και η Εκκλησία μας η Κιβωτός της Σωτηρίας και ότι στοιχειοθετεί ύβρη προς τον Θεό η έλλειψη ελπίδας προς Αυτόν.

Στο τέλος της ομιλίας ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των πιστών της Ενορίας μας.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου κ. Αθανασίου εδώ:

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί 

·  11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.