Ο Καθηγούμενος π. Γαβριήλ στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Καθηγούμενος π. Γαβριήλ στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Καθηγούμενος π. Γαβριήλ στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Μία ξεχωριστή εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε εχθές 18 Οκτωβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Καθηγουμενος της Ι.Μ. Οσίου Δαυΐδ Λίμνης Ευβοίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γαβριηλ με με θέμα «Ένας Άγιος Γέροντας: Ο μακαριστός π. Κύριλλος».

Ο Γέροντας Γαβριήλ  στην αρχή της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος μας μετέφερε με γλαφυρότητα και αμεσότητα στα χρόνια που έζησε ο μακαριστός π. Κύριλλος, και εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τη σχέση του και την παρρησία του με την Κυρία Θεοτόκο, την οποία παρρησία επιβεβαίωνε και ο Αγιος Ιάκωβος ο γέροντάς του.Σε κάποια  σημεία δε, συνέδεσε την αγιοπνευματικη εμπειρία της Ιεράς Δακρυρροής και της Μυροβλυσίας της Παναγίας της Παρηγορητρίας με τις εμπειρίες του αοιδίμου γέροντος.

Ο Γέροντας Γαβριήλ μετά το πέρας παρέμεινε με χαρά και υπομονή προκειμένου να ευλογήσει με το χαριτόβρυτο λείψανο του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία, έναν προς έναν, όλους τους πιστούς, η πλειονότητα των οποίων ήταν νέοι οι οποίοι παρευρέθηκαν στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, με ομιλητή τον Καθηγούμενο  Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας  Αγ. Όρους, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ελισσαίο με θέμα: «Ο Όσιος Ιερώνυμος ο Σιμωνοπετρίτης».

Η τελευταία ομιλία των εφετινών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια όπου θα ομιλήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με θέμα: «Εκκλησία: Η Κιβωτός της Σωτηρίας».

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του π. Γαβριήλ εδώ:

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί 

·  11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.