Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στην Ενορία μας (ΦΩΤΟ) 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στην Ενορία μας (ΦΩΤΟ) 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία στην Ενορία μας (ΦΩΤΟ) 

Σήμερα  26 του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ οποίος προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και προέβη στην «εις πρεσβύτερον» χειροτονία του έως σήμερα Διακόνου π. Κυριάκου Σταμνά.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και κληρικοί από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος προ της χειροτονίας και απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο συνέδεσε τις τρεις χειροτονίες του Κυρίου προς τους Μαθητές του με τις χειροτονίες όπως αυτές εξελίχθηκαν στη συνέχεια και τηρούνται ως σήμερα.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών οι οποίοι ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν το Πάνσεπτο Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσας και Μυροβλύζουσας και φυσικά τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απέδωσε ευχαριστίες και την πατρική του ευλογία στους Συλλειτουργήσαντές Ιερείς, στους Εφημέριους του Ιερού Ναού με πρώτο τον Προϊστάμενο αυτού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη καθώς και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους δωρητές του Ιερού Ναού για την ανακαίνιση του Ιερού Βήματος και τον εν γένει εξωραϊσμό του Οίκου του Θεού.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν ο εκ δεξιών χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Σπατιώτη και εξ αριστερών ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος  Κακολύρης μετά του Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού κ. Χαραλάμπους Θωμοπούλου.

Τέλος να σημειωθεί πως το απόγευμα και ώρα 5:30 θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση των  Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Παρηγορητρίας δια των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίωνος, Αγίου Δημητρίου.

Στις 7:00 μμ θα τελεστεί Ιερά Παρακλησις και Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου. 
Στις ανωτέρω εσπερινές Ακολουθίες θα προστεί και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου.

Ο Ιερός Ναός απόψε θα  παραμείνει ανοικτός έως τις 10:30 το βράδυ.