Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος

Με ιερή κατάνυξη και την πρέπουσα τιμή, τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου  του Μυροβλύτη στη Νέα Ελβετία Βύρωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ πλαισιουμένου υπό του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Παρέστησαν ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ κ. Χούπης Δημήτριος, η Βουλευτής κα Άννα Καραμανλή και τοπικοί Άρχοντες.

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν ο εκ δεξιών χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Σπατιώτη και εξ αριστερών ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος  Κακολύρης μετά του Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού κ. Χαραλάμπους Θωμοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο λόγο στους πιστούς όπου είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου μας αλλά και να προσκυνήσουν το Πάνσεπτο Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσας και Μυροβλύζουσας. 

Αναφέρθηκε στην πίστη του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου η οποία είναι σωτήρια και τονώνεται πάντα με τη βοήθεια του  Θεού.

Το γενικό πρόσταγμα της Πανηγύρεως είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Δανιήλ :