Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορητρίας στο Βύρωνα

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορητρίας στο Βύρωνα

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορητρίας στο Βύρωνα

Απόψε στον Ιερό Ναό μας αφού τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας από το Προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη προκειμένου να λιτανευθεί δια των πέριξ του Ι. Ναού οδών μαζί με την Ι. Εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.
Όσοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να παραστούν, αντίκρυσαν με δέος την Ι. Εικόνα να ξεχειλίζει μύρο και να καταβρέχει τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν.

Στη συνέχεια λιτανεύθηκε η Ιερά εικόνα προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. π.Καλλινίκου Νικολάου συνοδεία της Μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος και Στρατιωτικού Αγήματος.

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού , Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσίφης ευχαρίστησε τον άγιο Ιεροκήρυκα για την παρουσία του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως .

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλησαν τα Εγκώμια στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας μας .

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ομίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών .

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι χοροί υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη εκ δεξιών ενώ εξ αριστερών έψαλαν οι κ. Ιεροψάλτες, Αντώνιος Κακολύρης και Χαράλαμπος Θωμόπουλος .

Ο Ιερός Ναός έως 31/10/2021 θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ ενώ, από 1/11/21 θα κλείνει στις 7:30μμ.

Καθημερινά θα τελείται Θεία Λειτουργία 7:00-9:00πμ ενώ 11:00πμ και 6:00μμ ( από 1/11/21 5:30μμ) τελείται η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Παρηγορήτρια.