Πανηγυρικά τιμήθηκε ο Άγιος Προστάτης της Ενορίας μας

Πανηγυρικά τιμήθηκε ο Άγιος Προστάτης της Ενορίας μας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ. Παρέστη δε και ο Εντιμότατος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα όπου ως κύκνειο άσμα στον αγαπημένο του μαθητή λέγει να κακοπαθήσει ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού για να αρέσει στο Στρατηγό. Διότι ο στρατηγός δεν είναι άνθρωπος αλλά ο ίδιος ο Θεός .

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει ο στρατιώτης να ασχολείται μόνο με όσα κελεύει ο Στρατηγός.

Τα συνέδεσε με τον Άγιο ο οποίος ήταν Στρατηγός τη δύσκολη εποχή της Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας.Ο οποίος ήθλησε επί Διοκλητιανού, μετά απο συκοφαντίες των συστρατιωτών του.Μαρτύρησε μετά απο τις τρησεις από τις λόγχες της φρουράς του αυτοκράτορα.

«Ας εμπνευστούμε απο το γενναίο φρόνημα ώστε να καταπολεμήσουμε τις πονηρές δυνάμεις» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Προέδρου αυτού Αρχιμ. Χριστοδούλου Κοτσίφη, τον Εντιμότατο κ. Υπουργό για τις ενέργειες και την αρωγή του προκειμένου να ανακαινισθεί ο ενενηκονταετής Ι. Ναός και του προσέφερε αντίγραφο της Θαυματουργού και Δακρυρρούσης Εφεστίου Εικονος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να λάβει την ευλογία του Αγίου αλλά και της Μυροβλυζούσης Εικονας της Παναγίας της Παρηγορητρίας .Τιμή δε προσέδωσαν και οι τοπικοί Άρχοντες .

Το εσπέρας τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το Προσκυνητάρι σε φορητή σκαλιστή προθήκη προκειμένου να λιτανευθεί δια των πέριξ του Ι. Ναού οδών. Όσοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να παραστούν, αντίκρυσαν με δέος την Ι. Εικόνα να ξεχειλίζει μύρο και να καταβρέχει τα χέρια των Ιερέων που τη μετέφεραν.

Στη συνέχεια τηρουμένων των υγιειονομικών μέτρων λιτανεύθηκε η Ιερά εικόνα προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Καλλινίκου Νικολάου.

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλησαν τα Εγκώμια στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας μας .

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ομίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών .

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού , Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοτσίφης ευχαρίστησε τον άγιο Ιεροκήρυκα για την παρουσία του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως .

Ευχαρίστησε επίσης για την παρουσία του τον Βουλευτή Ν.Τομέα Β’ Αθηνών κ. Γιάννη Καλλιάνο και του προσέφερε αντίγραφο της Ι. Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας .

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι χοροί υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη εκ δεξιών ενώ εξ αριστερών έψαλαν οι κ. Ιεροψάλτες, Αντώνιος Κακολύρης και Χαράλαμπος Θωμόπουλος .

Ο Ιερός Ναός έως 31/10/2021 παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ ενώ, από 1/11/21 θα κλείνει στις 7:30μμ.

Καθημερινά τελείται Θεία Λειτουργία 7:00-9:00πμ ενώ 11:00πμ και 6:00μμ ( από 1/11/21 5:30μμ) τελείται η Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Παρηγορήτρια.