Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου

Με την πρέπουσα κατάνυξη αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Έφορο της Ενορίας μας , Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, σεβόμενοι τις υγειονομικές υποδείξεις κατά της πανδημίας, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ.

Παρά το άστατο του καιρού, ο ευλαβής λαός προσήλθε για να λάβει την ευλογία από τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο αφού φιλοξενείται απότμημα της δεξιάς χειρός Του στο Ναό μας μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2021 αλλά, και από την Κεχαριτωμένη Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας η οποία δακρυρροεί και Μυροβλύζει ακατάπαυστα.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ ο οποίος ανέλυσε τα Αναγνώσματα της εορτής όπου, στα δύο πρώτα γίνεται διάλογος ανάμεσα στους Ιουδαίους και τον ίδιο το Θεό, επειδή οι Ιουδαίοι ευρίσκονταν σε επικίνδυνη θέση.

Ερώτησαν λοιπόν το Θεό: Πού είσαι να μας βοηθήσεις; Θυμόμαστε ότι παλιά μας υπερασπιζόσουν απέναντι στους εχθρούς.Κάποτε μας ανεχόσουν…

Απαντά ο Θεός : ευρίσκεσθε σε αυτή τη δεινή κατάσταση διότι εσείς με εγκαταλείψατε , γιατί παραπονείσθε;

Δεν θα σας υπερασπιστώ. Θα σας διασκορπίσω . Επειδή παρασυρθήκατε από λόγια αφρόνων…

Και σήμερα φυσικά, μπορεί να υπάρξει αυτός ο διάλογος .

Στο γ´ ανάγνωσμα υπάρχει η λύση , αφού υπάρχουν οι δίκαιοι. Τι λέγει σε αυτούς άραγε που ενώ είναι ευσεβείς κινδυνεύουν;

Αυτούς λέγει θα τους στεφανώσω .

Διότι δεν μας ταλαιπωρεί ο Θεός αλλά οι αμαρτίες μας .

Στους Ισραηλίτες τότε, σεβάστηκε την αποστροφή τους και γι’αυτό τους εγκατέλειψε.

Η περιουσία του Θεού είναι οι ψυχές των ανθρώπων και φροντίζει να σωθούν.

Αναφερόμενος στην ανάμνηση της απειλής του Σεισμού σημείωσε ότι κάποτε εθεωρείτο «περιττή» η ακολουθία. Σήμερα δεν είναι καθόλου περιττή αφού με ένα νεύμα Του σείεται η γη. Ακόμα και εν Σταυρώ ενώ ήταν αδύναμος η γη εσείετο και ταυτόχρονα ο Ιδιος εκώλυε την γη να τους καταπιεί.

Στο τέλος της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ έκανε αναφορά στα θαυμαστά γεγονότα της Δακρυρροής και της Μυροβλυσίας της Παναγίας της Παρηγορήτριας, καθώς και στα θαύματα που έχει επιτελέσει.

Ευχήθηκε δε , να είναι ο νόμος του Θεού, φως στο δρόμο μας .

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Ιερείς της Μητροπόλεώς μας αλλά και από άλλες Μητροπόλεις, με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα της καθ’ ημάς Μητροπόλεως Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου.

Παρέστησαν οι τοπικοί Άρχοντες με πρώτο τον Εντιμότατο Δήμαρχο Βύρωνος κ. Γρηγόρη Κατωπόδη.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρικός Όρθρος στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και θα τελέσει την Θεία Λειτουργία .