Πλήθος πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Πλήθος πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Πλήθος πιστών στο Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε απόψε 16 Οκτωβρίου 2022 το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου  στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, όπου προέστη και ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου.

Στην ομιλία του ο π. Καλλίνικος, αναφέρθηκε σε κάποια απο τα χαρακτηριστικά της Κυρίας Θεοτόκου που έχουν άμεση σχέση με τη ζωή του κάθε πιστού, ευχόμενος στο τέλος, η Παναγία η Παρηγορήτρια, η οποία διάλεξε το σπίτι του Μυροβλύτου Αγίου Δημητρίου για να μυροβλύσει, να μυροβλύζει την ψυχή του κάθε χριστιανού.

Λιγο πριν το τέλος του Ιερού Ευχελαίου, αναγνώσθηκε ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας η Ευχή εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν προς ίασιν και ρώσιν των πιστών χριστιανών ενώ στη συνέχεια, οι Ιερείς έχρισαν τον πιστό λαό του Θεού οπου καρτερικά και με τάξη περίμενε ο καθένας τη σειρά του.