Πλήθος πιστών στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Βύρωνα

Πλήθος πιστών στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Βύρωνα

Πλήθος πιστών στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Βύρωνα

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, όπου προέστη και ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου.

Στην ομιλία του ο π. Καλλίνικος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου με την ευκαιρία της σημερινής εορτής της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης, σημειώνοντας ότι η σημερινή ανάμνηση, συμπίπτει με την τεσσαρακοστή ημέρα από την Κοίμησή της Παναγίας μας διηγούμενος  παράλληλα το θαυμαστό γεγονός της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος ανάμεσα στις μυρτιές.

Κλείνοντας κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Παναγίας μας και του Αγίου Δημητρίου και να μην παρασύρονται από τις κοσμικές φωνές και τα νέα ρεύματα  που οδηγούν στην απώλεια.

Λιγο πριν το τέλος του Ιερού Ευχελαίου, αναγνώσθηκε ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας η Ευχή εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν προς ίασιν και ρώσιν των πιστών χριστιανών ενώ στη συνέχεια, οι Ιερείς έχρισαν τον πιστό λαό του Θεού όπου καρτερικά και με τάξη περίμενε ο καθένας τη σειρά του.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ: