Ο π. Νήφων Βατοπαιδινός στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο π. Νήφων Βατοπαιδινός στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο π. Νήφων Βατοπαιδινός στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Η δεύτερη εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε απόψε 1 Οκτωβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά το Ιερό Ευχέλαιο, μίλησε  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βατοπαιδινός με θέμα «Η Παναγία στη ζωή των σύγχρονων Αγίων».

Τον π. Νήφωνα παρουσίασε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης.

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος, αφού ευχαρίστησε ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο, αναφέρθηκε στη σχέση των σύγχρονων Αγίων και Γερόντων της Εκκλησίας μας με την Παναγία μας και πώς κατέστη στήριγμα και βοηθός στη πορεία προς την αγιωσύνη Τους.

Στο τέλος της ομιλίας, οι Ιερείς έχρισαν τον πιστό λαό του Θεού όπου καρτερικά και με τάξη περίμενε ο καθένας τη σειρά του.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου με θέμα «Μακάριοι οἱ πεινῶντες την διψῶντες την δικαιοσύνην».

Επίσης, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς, πρ. Πατριαρχικός Έξαρχος Ιεράς Νήσου Πάτμου  με θέμα «Η Παναγία Θεοκυήτωρ κατά τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης» .

Ακούστε την ομιλία εδώ: