Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου και ευρίσκεται  η Ιερά Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης καθώς και – μέχρι τη λήξη των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ- απότμημα λειψάνου εκ της δεξιάς χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Αποτελεί  μεγάλη και ξεχωριστή ευλογία για το  λαό του Θεού αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, η παραχώρηση του Θεού να δακρυρροεί και να μυροβλύζει  μέχρι σήμερα η Μητέρα όλου του κόσμου, συμμεριζόμενη τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ανθρωπότητας . 

Η εναπόθεση προβλημάτων υγείας και καθημερινών αδιεξόδων στα πανάγια χέρια της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων, συχνά αποδεικνύεται σωτήρια ειδικά αν ληφθούν υπ’όψιν οι μαρτυρίες όσων έχουν λάβει μία τέτοια ευεργεσία.

Στον Ιερό Ναό του Μυροβλύτου μας και φέτος με μεγάλη χαρά όλοι περιμένουμε και πάλι την ευλογημένη ώρα κατά την οποία οι Ιερείς θα μεταφέρουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας από το θρόνο Της στο Προσκυνητάρι Λιτάνευσης, μέσα στο οποίο στη συνέχεια θα λιτανευθεί, μαζί με τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, στις οδούς της Ενορίας μας.

      Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΙΕΡΩΝ  ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

25 Οκτωβρίου 2023 Ωρα 6:30μμ

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.

26  Οκτωβρίου 2023

Ωρα 7:00πμ – 10:30πμ

Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία τελεσθησομένη υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ

Ωρα 5:30 μμ

Μεθέορτος Εσπερινός

Λιτάνευση των  Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Παρηγορητρίας δια των οδών: Αγίου Δημητρίου, Φλέμινγκ, Καραολή και Δημητρίου, Φορμίωνος, Αγίου Δημητρίου.

Ωρα 7:00 μμ

Ιερά Παρακλησις και Εγκώμια του Αγίου Δημητρίου. 
Στις ανωτέρω εσπερινές Ακολουθίες θα προστεί και θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου.

Ο Ιερός Ναός κατά το παραπάνω διήμερο παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6:30 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ.