Ο Αρχιμ. π.Νήφων στην Ιερά Αγρυπνία της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Ο Αρχιμ. π.Νήφων στην Ιερά Αγρυπνία της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Ο Αρχιμ. π.Νήφων στην Ιερά Αγρυπνία της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Ιερά Αγρυπνία στην Παναγία την Παρηγορήτρια τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2022 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο Ιερό πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης. 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου και Αγίας Τριάδος Γλυφάδας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βατοπαιδινός .

Ο Ιερός Ναός κατακλύσθηκε από πιστούς που κατέφθασαν από όλη την Αττική για να προσκυνήσουν τη Χάρη της Παναγίας μας και να συμμετάσχουν στην Ιερά Αγρυπνία.

Ο Γέρων Νήφων στον ολιγόλεπτο αλλά πλήρως πνευματικό λόγο του, ομίλησε για το κεχαριτωμένο πρόσωπο της Παναγίας μας, για την αξία της προσφοράς της στην ανθρωπότητα αλλά και για τη σημασία της Ιερής Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Εφεστίου Εικονος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας και να ιερουργήσει καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα  του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα όπου θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών  με θέμα: «Παναγία, η Μητέρα όλου του κοσμου».

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του π. Νήφωνος εδώ: