Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: Ατενίζοντας την Πλατυτέρα

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: Ατενίζοντας την Πλατυτέρα

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: Ατενίζοντας την Πλατυτέρα

Η τελευταία εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Οκτωβρίου 2022, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάντος Χριστού Πειραιώς,Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Μεθόδιος Κρητικός με θέμα «Ατενίζοντας την Πλατυτέρα». 

Ο π. Μεθόδιος στη αρχή της  ομιλίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, δίνοντας βάση στη μητρική πρόνοιά Της προς το ανθρώπινο γένος αλλά και τη μεσιτεία Της προς τον Υιό Της και Θεό μας. Έλαβε παραδείγματα από την επίγεια ζωή Της αλλά και από τη δική μας καθημερινότητα ώστε να γίνει πιο κατανοητή η αέναη δέησή Της προς τον Κύριό μας αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση της Παναγίας μας στα παιδιά του Θεού με ζωντανή απόδειξη την Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα  του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ: