Αναστάσιμη Λιτανεία της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Αναστάσιμη Λιτανεία της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Αναστάσιμη Λιτανεία της Παναγίας της Παρηγορήτριας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με τη χαρά της Θείας Αναστάσεως στην καρδιά μας και με την επιθυμία όλων πρόδηλη και καρδιακή, προσκαλούμε όλα τα παιδιά της Παναγίας της Παρηγορήτριας στην Αναστάσιμη Εόρτια και Ευχαριστιακή Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας που θα τελεστεί την Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) 01/05/2022 στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Είναι μία Εορτή ευχαριστίας προς την Παναγία την Παρηγορήτρια για τα θαυμάσια που έχει χαρίσει στον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο της Εκκλησίας μας. Είναι πόθος και επιθυμία όσων θεραπεύθηκαν από ασθένεια με τη χάρη Της, όσων ενθαρρύνθηκαν σε δύσκολες στιγμές, όσων βρήκαν τη μητρική αγκάλη που αποζητούσαν αλλά και όλου του κόσμου που ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρείται από τη δεινή καθημερινότητα εντούτοις έχουν ένα λόγο να ελπίζουν σε  μια διέξοδο από όλη αυτή την ατέρμονα πορεία της κατάπτωσης της ανθρωπότητας.

Το Πρόγραμμα της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας  έχει ως εξής :

07:00 – 10:15 πμ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ, στο τέλος της οποίας θα τελεστεί Αρτοκλασία Υπέρ Υγείας όλων των πιστών και ειδικότερα των ασθενών ώστε η Παναγία μας να τους χαρίσει την υπομονή και την ίαση. Θα διανεμηθεί δε και το πασχαλινό κόκκινο αυγό, ως αναστάσιμη ευλογία.

10:30 πμ  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας στις οδούς τις Ενορίας μας, για να λάβουν οι ενορίτες μας την ευλογία της Παναγίας μας.  

Όλοι έχουμε μετά από δύο χρόνια την ανάγκη να εορτάσουμε μεγαλοπρεπώς το Ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, που δε μας εγκατέλειψε ποτέ στις δύσκολες στιγμές μας.   

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

   Κατά τη ρόδινη και γλυκύτατη περίοδο του Πεντηκοσταρίου ήτοι από 25/04/2022 έως 13/06/2022, θα τελεστεί Αναστάσιμο Πενηνταλείτουργο στον Ιερό Ναό μας  προς τιμήν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΡΡΟΟΥΣΗΣ  και μπορούν  όσοι επιθυμούν  να αναλάβουν την τέλεση μιας  Θείας Λειτουργίας, (υπέρ υγείας ή  υπέρ  αναπαύσεως)  κατόπιν συνεννοήσεως με τη Νεωκόρο του Ιερού Ναού, κα Ελένη Σιούτη. Συνηθίζεται δε, να προσκομίζονται τα παρακάτω δώρα για την ορθή τέλεση της  Θείας Ευχαριστίας: Πρόσφορο, τρεις λαμπάδες Αγίας Τραπέζης, νάμα , λάδι για τα καντήλια, καρβουνάκια και θυμίαμα. Κατά τη διάρκεια της Θείας  Λειτουργίας όποιος επιθυμεί, μπορεί να τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Ιερό Ναό.

   Ο Ιερός Ναός είναι επισκέψιμος  από το πρωί  7:00 έως και τις 8:30 το βράδυ καθημερινά ενώ η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος τελείται στις 11:00 το πρωί  και στις  7:00  το απόγευμα.