Πλήθος λαού στην Σύναξη της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Πλήθος λαού στην Σύναξη της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Πλήθος λαού στην Σύναξη της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Με αναστάσιμη χαρά και σε κλίμα κατάνυξης και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε η Αναστάσιμη Εόρτια Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ με τη λειτουργική συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Ιερας Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. κ.Καλλινίκου Νικολάου του κλήρου και του πιστού λαού, μία επιθυμία όλων των καταφευγόντων στην προστασία της .

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατα την τέλεση της Θείας Λειτουργίας κήρυξε το Θείο Λόγο με αναφορές στη σημερινή Εορτή του Αντίπασχα.

Κήρυγμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας

Παρέστη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ένα γνήσιο τέκνο της Παναγίας της Παρηγορήτριας αφού, η συνδρομή του σε πολλές ανάγκες του Ι. Ναού μας είναι δεδομένη.

Παρέστησαν επίσης και η Βουλευτής κα Άννα Καραμανλή και Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πλήθος λαού εντός και εκτός του Ιερού Ναού συνέρρευσε για να τιμήσει την Πανάχραντο Μητέρα του Χριστού μας, η οποία αποτελεί στήριγμα και παρηγορία και καταφυγή σε όλη μας τη ζωή. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των πιστών και διανεμήθηκε ως ευλογία το πασχαλινό κόκκινο αυγό.

Στη συνέχεια μετατέθηκε η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα από το Θρόνο της στο ειδικό προσκυνητάρι προκειμενου να λιτανευθει.

Κατά τη μετάθεση της, άρρητη ευωδία περιέλουσε τον Ιερό Ναό από τα ρέοντα μυροβόλα δάκρυα  της Παναγίας μας και ο περιεστώς λαός με εμφανή  συγκίνηση  απέδιδε τιμή και δοξολογία στο Θεό, για το θαυμαστό αυτό γεγονος. Η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα εξήλθε του Ιερού Ναού και λιτανεύθηκε στις οδούς της Ενορίας μας συνοδεία της Μπάντας της ΕΛ.ΑΣ  και του χορευτικού τμήματος της Ενορίας μας με παραδοσιακές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα.

Κατά την επιστροφή της Ιεράς Εικόνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εμφανώς συγκινημένος, αφιέρωσε στην Παναγία μας το Εγκόλπιό του, ψάλλοντας ο ίδιος τον γλυκύτατο ύμνο « Μακαρίζομέν Σε Θεοτόκε Παρθένε».

Τους Ιερούς Ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Σπατιώτης , ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος Κακολύρης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος .

Την οργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και το γενικο πρόσταγμα είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού , Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Κοτσίφης. 

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι την 13η Ιουνίου 2022 τελείται  καθημερινά 7:00πμ-9:00πμ Θεία Λειτουργία (Ιερό Πενηνταλείτουργο) και μπορεί οποίος επιθυμεί να αναλάβει την τέλεση μίας Θ. Λειτουργίας Υπέρ Υγείας ή Υπέρ Αναπαύσεως,προσφέροντας τα δώρα στην Παναγία μας. Επίσης, καθημερινά τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα ενώ οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοικτές για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Ευχόμαστε όπως η Κυρία Θεοτόκος η Παρηγορήτρια, η Δακρυρροούσα και Μυροβλύζουσα, να σκεπάζει κάθε πιστό και να χαρίζει σε όλους μας τη χάρη και την ευλογία Της σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό