ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

«Πῦρ φλογιζόμενον ἀποσβέσει ὕδωρ, καὶ ἐλεημοσύνη ἐξιλάσεται ἁμαρτίας». (Σοφ.Σειράχ γ’30)

Όπως, δηλαδή, το νερό σβήνει τη φωτιά, το φλογισμένο πυρ λέει, κατά τον ίδιον τρόπον και η ελεημοσύνη που γίνεται από βάθος καρδίας, με προσευχή και νηστεία, έχει τη δυνατότητα να εξαλείψει αμαρτίες.

Είναι λόγια με τα οποία θα μπορούσε κάποιος να αποτυπώσει τη σπουδαιότητα της ελεημοσύνης  και την ανταπόδοσή της από τον Θεό.

Χθες Μ. Δευτέρα  και σήμερα Μεγάλη  ζήσαμε μεγάλη  ευλογία στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος και συγκεκριμένα στο «Σπίτι Γαλήνης Χριστού» όπου διανεμήθηκαν 350 δέματα αγάπης στους εμπερίστατους αδελφούς μας για τις ημέρες του Πάσχα.

Με την αρωγή και την  ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ, με την φροντίδα του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Κοτσίφη, Προέδρου του Ενοριακού Ταμείου Φιλανθρωπίας, και με την αξιόλογη και φιλότιμη βοήθεια των Ενοριτών και των Προσκυνητών μας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε για τους αδελφούς μας τα απαραίτητα τρόφιμα για την ετοιμασία των δεμάτων. 

Δόθηκαν πάνω από 300 κιλά αρνίσιου κρέατος, τσουρέκια αλλά και τρόφιμα που θα συντηρήσουν τους αδελφούς μας τις ημέρες που το Ενοριακό Συσσίτιο θα είναι κλειστό λόγω της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα.

Αξιόλογη όμως ήταν και η παρουσία και προσφορά  της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών όπου ο Πρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Βάλλης διένειμε 350 κοτόπουλα 2.500 κόκκινα αυγά αλλά και επιταγές για Καταστήματα «Σκλαβενίτης» στους  δικαιούχους των δεμάτων.

Εμφανώς συγκινημένος ο Πανοσιολογιώτατος Πρόεδρος του Ενοριακού Ταμείου Φιλανθρωπίας Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ευχαρίστησε  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για τη αέναη αρωγή και ευλογία του στο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας μας καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γεώργιο Βάλλη για την μεγάλη, συνεχή και έμπρακτη προσφορά αυτού και των μελών της Ένωσης στις ανάγκες της Ενορίας μας.

Κλείνοντας, κατέθεσε ευγνώμονες ευχαριστίες στα Μέλη του Ενοριακού Ταμείου Φιλανθρωπίας αλλά και στους Εθελοντές οι οποίοι στηρίζουν με την καρδιά τους το έργο της Φιλανθρωπίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ετοιμάζοντας ζεστό φαγητό καθημερινά για 160 ενδεείς αδελφούς μας και ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση».