Πανηγυρις της Αγίας Παρασκευής στην Παναγία την Παρηγορήτρια 

Πανηγυρις της Αγίας Παρασκευής στην Παναγία την Παρηγορήτρια 

Πανηγυρις της Αγίας Παρασκευής στην Παναγία την Παρηγορήτρια 

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός και Τελειωτής της πίστεώς μας ( Εβρ. ιβ’ 2), με το τίμιο αίμα Του απέκτησε και ανεκαίνισε την Εκκλησία μας(Πραξ.κ’28) και μας έδειξε έτσι το δρόμο για τη σωτηρία μας.

Για το λόγο αυτό και οι Άγιοι Μάρτυρες, οι οποίοι μέχρι θανάτου ομολογούσαν  Ιησούν Χριστόν και τούτον Εσταυρωμένον ( Α’ Κορ. β’2) κατέχουν εξέχουσα θέση στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας.

Μια Οσιοπαρθενομάρτυς εξ αυτών, η Αγία και Αθληφόρος Παρασκευή, της οποίας τη μνήμη θα τελέσουμε τις επόμενες ημέρες, με σθένος ανδρικό και καρδιά λέοντος, αντιστάθηκε στην εξ ειδώλων σκλαβιά της ψυχής της, αφού ο Νυμφίος Χριστός κατοικούσε σ’αυτήν και την καθοδηγούσε στην οδό της ζωής και της ελευθερίας.

Γι’αυτο και ο υμνογράφος θα την μακαρίσει:

«Μάρτυς τοῦ Χριστοῦ Πανεύφημε, εσύ που με όλη σου την ψυχή πόθησες τον Χριστόν των βασάνων τις πληγές υπέμεινες με υπερβολική  καρτερία. Και επειδή σου έγδερναν  τις σάρκες, και καθύπέμεινες για τον εραστή Χριστό κάθε προσβολή, επέτυχες τα στεφάνια της νίκης από Αυτόν…»(Τροπάριο β’ των Εσπερίων).

Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Ενορία μας, – πέραν της ολοζώντανης παρουσίας της Παναγίας μας της Παρηγορητρίας που δακρυρροεί και μυροβλύζει ακατάπαυστα τα τελευταία τρία χρόνια- το γεγονός ότι κάτωθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Ιερά Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.

Για το λόγο αυτό και στην Ενορία μας θα τελεστούν πανηγυρικά οι Ακολουθίες επι τη Ιερά μνήμη Της.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 7:30μμ θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο ενώπιον της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, προς ευλογία και ενδυνάμωση πάντων των πιστών χριστιανών.

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ  7:00 μμ

Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός                          
μετ’ Ἀρτοκλασίας* καί Θείου Κηρύγματος

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ                                        

07:00πμ – 10:00πμ

Πανηγυρικός ρθρος  καί Θεία  Λειτουργία

07:00μμ

Μεθέορτος σπερινός  καί ερά Παράκλησις ες τήν γίαν Παρασκευήν  τήν θληφόρον

Σε λες τίς κολουθίες θα τίθεται σε προσκύνηση  ερό Λείψανο τς γίας.

Ευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών της Παναγίας της Παρηγορητρίας και της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής, να χαρίζει σε όλους μας υγεία και προκοπή κατ’άμφω.