Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Μια ιδιαίτερη παρουσία και ευλογία ζήσαμε όσοι προσήλθαμε το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος καθώς, στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, παρέστη και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα «Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν».

Τον Σεβασμιώτατο παρουσίασε στους πιστούς ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ο οποίος του μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την αποδοχή της προσκλήσεώς του.

Ο Σεβασμιώτατος γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου αλλά και ποιητής του «Παρακλητικού Κανόνος εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλυζουσαν», θεώρησε μεγάλη τιμή και ευλογία να παραστεί στον Ιερό Ναό μας να αναπτύξει το ως άνω θέμα στους προσελθόντες πιστούς χριστιανούς με απλό και ταυτόχρονα μεστό και εγκάρδιο-όπως συνηθίζει-λόγο, ευχαριστώντας κατ’αρχάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας  για την πρόσκληση.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ:

Υπενθυμίζεται ότι, την  Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους  με θέμα «Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός».

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί 

·  11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.