Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην Παναγία την Παρηγορητρια

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην Παναγία την Παρηγορητρια

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στην Παναγία την Παρηγορητρια

Η πρώτη εσπερινή σύναξη – ομιλία πραγματοποιήθηκε απόψε 18 Σεπτεμβρίου 2023 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών  με Θέμα: «Παναγία, κόσμου Σώτειρα». 

Ο π. Θεμιστοκλής στη αρχή της  ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Στη συνέχεια ο π. Θεμιστοκλής  αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου δίνοντας βάση στη μητρική πρόνοιά Της προς το ανθρώπινο γένος αλλά και τη μεσιτεία Της προς τον Υιό Της και Θεό μας.

Μίλησε με παραδείγματα και περιστατικά  κατά βάση από την  ζωή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου ώστε να γίνει πιο κατανοητή η  αέναη δέησή Της προς τον Κύριό μας αλλά και η αμέριστη συμπαράσταση της Παναγίας μας στα παιδιά του Θεού με ζωντανή απόδειξη την Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Μπορείτε να ακούσετε την Ομιλία εδώ: