Ο π. Αντίπας Νικηταράς στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο π. Αντίπας Νικηταράς στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο π. Αντίπας Νικηταράς στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Μεγάλη πνευματική ευλογία και ωφέλεια λάβαμε χθες Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των ΚΑ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  και φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε  ο πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος της Ιεράς Νήσου Πάτμου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς με θέμα :  «Η Παναγία Θεοκυήτωρ κατά τον Άγιο Ανδρέα Κρήτης».

Τον π. Αντίπα παρουσίασε στους πιστούς που είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης.

Ο Πανοσιολογιώτατος π. Αντίπας, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη.

Μέσα από την ομιλία, γνωρίσαμε το πρόσωπο του Αγίου Ανδρέου Κρήτης αλλά και την άγραφη παράδοση που μας διέσωσε μέσα από τα έργα του ο Άγιος σχετικά με την Υπεραγία Θεοτόκο, με βάση «τήν πνευματική πορεία τῆς Θεοτόκου, ἐντός τοῦ ἄχρονου χρόνου τῆς θείας Οἰκονομίας, τήν προετοιμασία τῆς προαιωνίως ἐκλεγμένης καί προαναγγελμένης καί προτυπουμένης στάς Γραφάς».

Στο τέλος της ομιλίας ο π. Αντίπας αναφέρθηκε και στη ζωή της Γερόντισας Γαβριηλίας, η οποία από προχθές κατατάχθηκε και επίσημα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας.

Τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023 συνεχίζονται ως ακολούθως:

-Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 6:00 το απόγευμα, θα τελεστεί Ιερό Ευχέλαιο όπου θα προστεί και θα ομιλήσει  ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου.

– Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο  Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με θέμα: «Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν».

– Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα μετά τον Εσπερινό και την Ιερά  Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια, θα ομιλήσει ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος Γρηγόριος από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους  με θέμα «Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός».

– ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  έως 28 Οκτωβρίου 2023 τελούνται:

· Θεία Λειτουργία 7:00 έως 9:00 το πρωί 

·  11:00 πμ και 6:00 μμ : Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο. 

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ: