Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος και ενώπιον της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου, τον Πανοσιολ. Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Αρχιμ. Χριστόδουλο Κοτσίφη  και άλλους κληρικούς.

Κατά την ώρα που εψάλετο το τροπάριο « Το προσταχθέν», οι Ιερείς μετά λαμπάδων και θυμιάματος και αφού άνοιξαν το προσκυνητάρι, ανέλαβαν την Ιερά Εικόνα την οποία λιτάνευσαν εντός του Ιερού Ναού και την τοποθέτησαν στο κέντρο του Ναού όπου και αναγνώσθηκαν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας.

Πλήθος κόσμου προσήλθε σε αυτήν την κατανυκτική Ακολουθία και έζησε τις συγκινητικές στιγμές της παρουσίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Μητέρας του Θεού μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κήρυξε το Θείο Λόγο με θέμα τον τελευταίο Οίκο των Χαιρετισμών, το « Ω! Πανύμνητε Μήτερ».

Τους υπέροχους ύμνους της ξεχωριστής αυτής Ακολουθίας απέδωσαν, εκ δεξιών ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Σπατιώτης με τη Χορωδία του Μουσικού Εργαστηρίου της Ενορίας μας και εξ αριστερών οι Ιεροψάλτες κ. Αντώνιος Κακολύρης και κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δανιήλ  στο τέλος της Ακολουθίας, ευχήθηκε στους πιστούς αλλά και στους προσελθόντες τοπικούς Άρχοντες να έχουμε Καλό Πάσχα με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.