Με λαμπρότητα η Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορήτριας στο Βύρωνα

Με λαμπρότητα η Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορήτριας στο Βύρωνα

Με λαμπρότητα η Λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορήτριας στο Βύρωνα

Με αναστάσιμη χαρά και σε κλίμα κατάνυξης και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή του Αντίπασχα, η Αναστάσιμη Εόρτια Σύναξη προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Καλλινίκου Νικολάου του κλήρου και του πιστού λαού, μία επιθυμία όλων των καταφευγόντων στην προστασία της.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε το Θείο Λόγο με αναφορές στη σημερινή Εορτή του Αντίπασχα.

Παρέστη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ένα γνήσιο τέκνο της Ενορίας μας αφού, η συνδρομή του σε πολλές ανάγκες του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος είναι δεδομένη.

Παρέστησαν επίσης και η Βουλευτής κα Άννα Καραμανλή και Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τόσο ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ όσο και ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ευχήθηκαν στον εορτάζοντα συνεφημέριό τους, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κυριακάκη αλλά και στον Αξιότιμο Αντιπρόεδρο του Εκκλ. Συμβουλίου κ. Γεώργιο Πετρόπουλο.

Πλήθος λαού εντός και εκτός του Ιερού Ναού συνέρρευσε για να τιμήσει την Πανάχραντο Μητέρα του Χριστού μας, η οποία αποτελεί στήριγμα και παρηγορία και καταφυγή σε όλη μας τη ζωή.

Στη συνέχεια μετατέθηκε η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα από το Θρόνο της στο ειδικό προσκυνητάρι προκειμενου να λιτανευθει.

Κατά τη μετάθεση της, άρρητη ευωδία περιέλουσε τον Ιερό Ναό από τα ρέοντα μυροβόλα δάκρυα της Παναγίας μας και ο περιεστώς λαός με εμφανή συγκίνηση απέδιδε τιμή και δοξολογία στο Θεό, για το θαυμαστό αυτό γεγονος. Η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα εξήλθε του Ιερού Ναού και λιτανεύθηκε στις οδούς της Ενορίας, συνοδεία της Μπάντας της ΕΛ.ΑΣ και του χορευτικού τμήματος της Ενορίας με παραδοσιακές ενδυμασίες από όλη την Ελλάδα καθώς και με την παρουσία των μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων μας.

Κατά την  επιστροφή  της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό, μας ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Καισαριανής , Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ– οπου κατέφθασε εγκαίρως απο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα- και τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των πιστών και διανεμήθηκε ως ευλογία το πασχαλινό κόκκινο αυγό.

Τους Ιερούς Ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Σπατιώτης , ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος Κακολύρης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος .

Την οργάνωση της Πανηγύρεως καθώς και το γενικο πρόσταγμα είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού , Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Κοτσίφης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την 5η Ιουνίου 2023 τελείται καθημερινά 7:00πμ-9:00πμ Θεία Λειτουργία (Ιερό Αναστάσιμο Πενηνταλείτουργο) και μπορεί οποίος επιθυμεί να αναλάβει την τέλεση μίας Θ. Λειτουργίας Υπέρ Υγείας ή Υπέρ Αναπαύσεως, προσφέροντας τα δώρα στην Παναγία μας. Επίσης, καθημερινά τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα ενώ οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοικτές για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Εκ μέρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος εκφράζεται η ευχή όπως η Κυρία Θεοτόκος η Παρηγορήτρια, η Δακρυρροούσα και Μυροβλύζουσα, να σκεπάζει κάθε πιστό και να χαρίζει σε όλους μας τη χάρη και την ευλογία Της σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας.