Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης:«Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας».

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης:«Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας».

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ-Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης:«Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας».

Άλλη μία εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε απόψε 26 Σεπτεμβρίου 2022 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Καθηγούμενος της  Ι.Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης με Θέμα: «Η Παναγία Μητέρα μας στον πόνο και στη χαρά μας».

Ο π. Εφραίμ αναφέρθηκε στο Ιερό πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου δίνοντας βάση στη μητρική πρόνοιά Της προς το ανθρώπινο γένος αλλά και τη μεσιτεία Της προς τον Υιό Της και Θεό μας. Ως περίτρανη απόδειξη ανέφερε το θαυμαστό γεγονός της Δακρυρροής και της Μυροβλυσίας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Έλαβε δε παραδείγματα από την επίγεια ζωή Της αλλά και από τη δική μας καθημερινότητα ώστε να γίνει πιο κατανοητή η αμέριστη και αέναη συμπαράσταση της Παναγίας μας στα παιδιά του Θεού.

Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα  του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ καθημερινά από 08 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2022 θα τελούνται:

·   Θεία Λειτουργία ( ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

· Ιερά Παράκληση –11:00 πμ και 6:00 μμ – στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

    Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, για την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 2107660943.

Ακούστε την ομιλία εδω: