Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ- Αρχιμ. Γαβριήλ:«Θεομητορικές εμπειρίες του Αγ. Ιακώβου του εν Ευβοία και του Γέροντα Κυρίλλου»

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ- Αρχιμ. Γαβριήλ:«Θεομητορικές εμπειρίες του Αγ. Ιακώβου του εν Ευβοία και του Γέροντα Κυρίλλου»

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ- Αρχιμ. Γαβριήλ:«Θεομητορικές εμπειρίες του Αγ. Ιακώβου του εν Ευβοία και του Γέροντα Κυρίλλου»

Μία ξεχωριστή εσπερινή σύναξη πραγματοποιήθηκε απόψε 19 Σεπτεμβρίου 2022 στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, αμέσως μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Δημήτριο, μίλησε ο Καθηγουμενος της Ι.Μ. Οσίου Δαυΐδ Λίμνης Ευβοίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γαβριηλ με Θέμα: «Θεομητορικές εμπειρίες του Αγ. Ιακώβου του εν Ευβοία και του Γέροντα Κυρίλλου».

Ο Γέροντας Γαβριήλ μας μετέφερε με γλαφυρότητα και αμεσότητα στα χρόνια που έζησαν οι δυο Άγιοι Γέροντες της Ι. Μονής του Οσίου Δαυΐδ και εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια τη σχέση τους και την παρρησία τους με την Κυρία Θεοτόκο. Σε κάποια  σημεία δε, συνέδεσε την αγιοπνευματικη εμπειρία της Ιεράς Δακρυρροής και της Μυροβλυσίας της Παναγίας της Παρηγορητρίας με τις εμπειρίες των δύο σύγχρονων Γερόντων.

Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Ο π. Χριστόδουλος του προσέφερε αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα  του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ο Γέροντας Γαβριήλ μετά το πέρας παρέμεινε με χαρά και υπομονή προκειμένου να ευλογήσει με το χαριτόβρυτο λείψανο του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία έναν προς έναν όλλους τους πιστούς που παρευρέθηκαν στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα από τον Ελλογιμότατο Καθηγητή  Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας ΕΚΠΑ κ. Νικόλαο Ξιώνη με θέμα: «Η Θεοτόκος ως πρότυπο πίστεως και κοινωνίας με το Θεό».

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία του π. Γαβριήλ εδώ: