Κυριακή των Βαΐων στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Κυριακή των Βαΐων στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Κυριακή των Βαΐων στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε στον λαμπροστόλιστο με βάϊα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή των Βαΐων.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, όπου ευλόγησε τα βάϊα και στη συνέχεια δόθηκαν ως ευλογία στους πιστούς.

Στη Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου, τον Πανοσιολ. Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Αρχιμ. Χριστόδουλο Κοτσίφη και άλλους κληρικούς, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο σχολιάζοντας θεολογικά τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην Εορτή της Βαϊφόρου Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και συμμετείχε στη Θεία Ευχαριστία μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.

Τους υπέροχους ύμνους της ξεχωριστής αυτής Δεσποτικής Εορτής απέδωσαν, εκ δεξιών ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Σπατιώτης και εξ αριστερών οι Ιεροψάλτες κ. Αντώνιος Κακολύρης και κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Δανιήλ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχήθηκε στους πιστούς να έχουμε καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας της Δακρυρρούσης και Μυροβλυζούσης.