Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Χριστός Ανέστη!

Όπως σε όλες τις εποχές -ακόμα και στην εποχή του Χριστού- έτσι και σήμερα ο πόνος, οι ασθένειες και τα ψυχικά προβλήματα ταλαιπωρούσαν και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους με αποτέλεσμα την αναζήτηση της ίασης.

Εμείς οι άνθρωποι από μόνοι μας, δεν μπορούμε να επιτύχουμε τίποτα χωρίς την άνωθεν βοήθεια .

Στην εποχή του Χριστού θεράπευε ο ίδιος αυτοπροσώπως όλες αυτές τις περιπτώσεις. Μόλις χθές εορτάσαμε τη θεραπεία του Παραλυτικού της Βηθεσδά.

Από την Πεντηκοστή και έπειτα, αφού ο Κύριος ανελήφθη στους Ουρανούς, έρχεται το Άγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος, για να μην μείνει κανείς μόνος και ορφανός και για να μείνει ζωντανή η ελπίδα της σωτηρίας. Το Άγιο Πνεύμα του οποίου η παρουσία γίνεται αντιληπτή από τις θαυμαστές ενέργειές του. 

Θαυμαστή ενέργεια του Παναγίου Πνεύματος αποτελεί και η  Δακρυρροούσα και Μυροβλύζουσα Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας της Παρηγορητρίας στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος . Αυτοί που προσπίπτουν στη χάρη Της καθημερινά είναι αμέτρητοι μεταξύ των οποίων κι εμείς οι ίδιοι. Τα θαύματα επίσης πολλά και διαφορετικά κάθε φορά. Όσοι έρχονται να προσκυνήσουν τη χάρη Της, γνωρίζουν την πνευματική χαρά και αγαλλίαση και φεύγουν γεμάτοι παρηγορία και ελπίδα.

Μία πολύ καλή ευκαιρία για κάποιον που θέλει να ζήσει αυτή την ευλογημένη εμπειρία, είναι το Ιερό Ευχέλαιο που θα τελεστεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 7:00 το απόγευμα. Στο τέλος του Ιερού Ευχελαίου οι Ιερείς θα χρίσουν τους πιστούς με τα Ιερά Δάκρυα της Παναγίας μας προς ενδυνάμωση των ψυχών και των σωμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι καθημερινά 7:00πμ-9:00πμ τελείται Θεία Λειτουργία και μπορεί οποίος επιθυμεί να αναλάβει την τέλεση μίας Θ. Λειτουργίας Υπέρ Υγείας ή Υπέρ Αναπαύσεως,προσφέροντας τα δώρα στην Παναγία μας. Επίσης, καθημερινά τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα ενώ οι πύλες του Ιερού Ναού είναι ανοικτές για τους ευλαβείς προσκυνητές από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 2107660943.

Ευχόμαστε όπως η Κυρία Θεοτόκος η Παρηγορήτρια, η Δακρυρροούσα και Μυροβλύζουσα, να σκεπάζει κάθε πιστό και να χαρίζει σε όλους μας τη χάρη και την ευλογία Της σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας.