Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο στο Βύρωνα

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο στο Βύρωνα

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο στο Βύρωνα

Μία λαμπρή εκδήλωση υπό τους ήχους των παιδικών φωνών του Κατηχητικού αλλά και όλων των σπουδαστών του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ενορίας μας που έψαλαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα, έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022, στον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Με  τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δανιήλ και την αιγίδα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού μας, οι χορωδοί υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου μας κ. Χρήστου Σπατιώτη, απέδωσαν τα επίκαιρα άσματα εντός του Ιερού Ναού που κατακλύσθηκε από τους πιστούς.

Σημαντική ήταν η φιλική συμμετοχή της γνωστής καλλιτέχνιδας παραδοσιακής νησιωτικής μουσικής κας Στέλλας Κονιτοπούλου, αλλά και η συνδρομή του Χοροδιδασκάλου του Μουσικού Εργαστηρίου μας, κου Ιωάννη Γκούλτα. 

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως της Εκδήλωσης, ήταν το τελευταίο μέρος στο οποίο όλοι μαζί οι χορωδοί έψαλαν το «Κυρά μου Πορταΐτισσα» και το «Αγνή Παρθένε» προς τιμήν της Παναγίας της Παρηγορητρίας  που σχεδόν δυόμισι χρόνια δακρυρροεί και μυροβλύζει στην Ενορία μας αδιαλείπτως.

Ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ευχαρίστησε τόσο τους συντελεστές της Εκδήλωσης όσο και τους πιστούς για την επιτυχία τις Εκδήλωσης και προσέφερε ως ευλογία στην κα Στέλλα Κονιτοπούλου αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας ενώ διένειμε στους παρόντες ως ευλογία μία μικρή εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού μας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλον τον κόσμο και με το καλό να υποδεχθούμε το Νέο Έτος 2023.