Χειροτονία Διακόνου στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Χειροτονία Διακόνου στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Χειροτονία Διακόνου στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, εορτή του Αγίου  Ιακώβου του Αδελφοθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ τέλεσε την θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα, όπου και χειροτόνησε εις Διάκονον τον ευσεβή ενορίτη κ. Κυριάκο Σταμνά. 

Κατά την τέλεση του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε υποδιάκονο τον υποψήφιο κληρικό και αναγνώστηκε η Κανονική Συμμαρτυρία του πνευματικού πατρός του και Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Χριστοδούλου Κοτσίφη, παρόντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου, των Εφημερίων του Ιερού Ναού και πλήθους πιστών. 

Κατά την Θεία Λειτουργία και πριν την τέλεση της χειροτονίας ο υποψήφιος κληρικός απευθυνόμενος στον Σεβ. Μητροπολίτη, αναφέρθηκε στην πατρική αγάπη και το ενδιαφέρον του Ποιμενάρχου κ. Δανιήλ, τον ευχαρίστησε εγκαρδίως και ζήτησε την ευλογία και την θερμή προσευχή του για το μεγάλο και ευθυνοφόρο έργο πού αναλαμβάνει ως κληρικός και διάκονος ενώπιον του Θεού, ενώ ευχαρίστησε τον πνευματικό πατέρα του Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πνευματική καθοδήγηση πού έλαβε έως σήμερα, εκζητώντας την στήριξή του και κατά την διακονία του. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ στην αντιφώνησή του απηύθυνε τις πατρικές νουθεσίες του, αναφερόμενος στο εκκλησιαστικό ήθος και την βαθειά ευσέβεια πού διακρίνει τον Διάκονο, επισημαίνοντας να έχει σταθερή πίστη, ταπείνωση, υπομονή και πολύ αγάπη για το δύσκολο έργο πού αναλαμβάνει, εισερχόμενος στον Κλήρο και τη διακονία της Εκκλησίας μας, αλλά και των πιστών της. Επίσης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι θα διακονήσει σε μία Ενορία πού η Παναγία η Παρηγορήτρια επέλεξε να δωρίζει άπλετα την χάρη της με την συνεχόμενη δακρυρροή της και μυροβλυσία της προς τούς πιστούς. 

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ, αφού κάλεσε τον υποδιάκονο να «εισέλθει στην χαρά του Κυρίου», προέβη εις την εις Διάκονον χειροτονία του, ενώ κλήρος και λαός αναφώνησε το  «Άξιος». Το πολυπληθές εκκλησίασμα ευχήθηκε στο πέρας της Θείας Λειτουργίας στο νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως, λαμβάνοντας το Αντίδωρο από τον ίδιο. Σημειώνουμε ότι ο Διάκονος κ. Κυριάκος Σταμνάς πού τυγχάνει πατήρ δύο ενήλικων τέκνων θα διακονήσει στο Ιερό Ναό πού χειροτονήθηκε.