Λαμπρή η Πανήγυρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Λαμπρή η Πανήγυρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Λαμπρή η Πανήγυρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Με ιερή κατάνυξη και την πρέπουσα τιμή, τελέσθηκε το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου 2023, ο Μέγας  Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου  του Μυροβλύτη στη Νέα Ελβετία Βύρωνος, επί τη  Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου και της Γ’ Επετείου από την Ιερά Δακρυρροή και Μυροβλυσία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, προεστώτος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Χριστοδούλου Κοτσίφη, Προϊσταμένου της Ενορίας μας με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Ενορίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος κήρυξε το Θείο λόγο στους πιστούς όπου είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό προκειμένου να τιμήσουν την Γ’ Επέτειο της Ιεράς Δακρυρροής και  Μυροβλυσίας  της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσας και Μυροβλύζουσας και αναφέρθηκε στο θαυματουργικό τρόπο με τον οποίο συνελήφθη η Κυρία Θεοτόκος από την ηλικιωμένη,στείρα μητέρα Της , την Άννα. Επεσήμανε την παρηγορητική παρουσία της Παναγίας δια της Δακρυρροής και Μυροβλυσίας στην Ενορία μας αλλά και σε όλους τους πιστούς χριστιανούς και ευχήθηκε να μας χαρίσει ο Κύριος, με  πρεσβείες Της, ταπείνωση, αγάπη και δύναμη στον αγώνα μας αλλά και να λυτρωθεί η χώρα μας από τις συνεχόμενες καταστροφές που ζούμε.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ όπου κήρυξε και το Θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη φράση «και καταργήσας τον θανατον» από το απολυτίκιον της Εορτής αλλά και στο θαυμαστό γεγονός της Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Παναγίας της Παρηγορητρίας που σήμερα συμπληρώνει τρία έτη δίχως να έχει σταματήσει ούτε μία ημέρα. 

Ευχήθηκε δε, στο πλήθος των πιστών που προσήλθε να τιμήσει το σύγχρονο και αδιάλειπτο  θαύμα της Κυρίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας, να χαρίζει σε όλους μας η Παναγία ζωή, αθανασία και λύση των κακών.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου, ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος της Ενορίας μας, Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κοτσίφης αλλά και Ιερείς των Ενοριών της Μητροπόλεως μαζί με τους Εφημερίους του Ιερού Ναού μας.

Μαζί με τον πολυπληθή πιστό λαό, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής  και της Δημοτικής Αρχής του Βύρωνος.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ των πλημμυροπαθών αδελφών μας.  

Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν, εκ δεξιών ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Σπατιώτης και εξ αριστερών ο Ιεροψάλτης κ. Αντώνιος  Κακολύρης.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από 08 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2022 θα τελούνται:

· Θεία Λειτουργία ( ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

· Ιερά Παράκληση –11:00 πμ και 6:00 μμ – στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από 7:00 το πρωί μέχρι 8:30 το βράδυ.