Κ’ΔΗΜΗΤΡΙΑ- Αρχιμ. π. Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Καρδιακή Παρθενία»

Κ’ΔΗΜΗΤΡΙΑ- Αρχιμ. π. Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Καρδιακή Παρθενία»

Κ’ΔΗΜΗΤΡΙΑ- Αρχιμ. π. Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Καρδιακή Παρθενία»

Μεγάλη πνευματική χαρά και πληρότητα ζήσαμε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος καθώς,στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, παρέστη και ομίλησε ο Καθηγούμενος Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου Αγ. Όρους, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ με θέμα: «Καρδιακή Παρθενία».

Ο Γέροντας Εφραίμ, αφού ευχαρίστησε τον Θεόν για τη μεγάλη ευλογία που αξιώθηκε να ζήσει κατά την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, ανέλυσε μέσα από αγιοπνευματικές εμπειρίες των Οσίων Γερόντων με τους οποίους συνανεστράφη αλλά και από αγιογραφικες και αγιοπατερικές πηγές τη μεγαλη αρετή της Καρδιακής Παρθενίας, η οποία βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της στο Ιερό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.


Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ για την πρόσκληση αλλά και την ευλογία που του έδωσε ώστε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Κοτσίφη στον οποίο δώρισε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παντανάσσης, μιας εκ των επτά Θαυματουργών Εικόνων της Ι.Μ.Μονής Βατοπαιδίου.

Ο π. Χριστόδουλος προσέφερε στον Πανοσιολ. Καθηγούμενο αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα  του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδω: