Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

«Νά πάλι ορτή

Νά πάλι πανηγύρι.

Νά πάλι χαρούμενο ναψοκέρι γιά τήν μητέρα το Κυρίου.

Νά  προπόρευσις τς ψεγάδιαστης νύμφης.

Νά τό πρτο ξεπροβόδισμα τς βασιλίσσης.

Νά τό σίγουρο σημάδι γιά τήν δόξα πού τήν περιμένει.

Νά προάγγελος τς χάριτος πού πρόκειται νά τήν πισκιάση.

Νά γνώρισμα, πού φαίνεται πό μακρυά, τς περβολικς της καθαρότητος.»

(Άγιος Πρόκλος Κωνσταντινουπόλεως)

Με τα παραπάνω γλυκύτατα λόγια προς την Θεοτόκο, ο ιερός συγγραφέας θέλει να αποδώσει τους λόγους για τους οποίους έγινε η τεράστια και ανεπανάληπτη παραχώρηση του Θεού ώστε να εισέλθει ένα τρίχρονο κοριτσάκι στα Άγια των Αγίων, εκεί όπου μία φορά το χρόνο και κατόπιν αιματηρής θυσίας εισέρχονταν μόνος του ο Αρχιερέας.Είναι τα γνωστά σε όλους μας Ιερά Εισόδια της Θεοτόκου.

Η Παναγία μας όντως υπήρξε ο προάγγελλος της Χάριτος που επρόκειτο την ίδια να επισκιάσει. 

Με την επισκίαση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τον Ευαγγελισμό Της, αξιώθηκε να χωρέσει τον Υιό του Θεού στην κοιλιά Της και έκτοτε η Χάρις του Θεού ρέει άφθονη από την ίδια, αφού πλέον είναι το δοχείο της χάριτος του Θεού.

Από τότε οποίος επικαλεστεί το άγιο όνομα της Παναγίας μας, είναι βέβαιος ότι θα προστρέξει να τον βοηθήσει η Μητέρα του Θεού αλλά και Μητέρα όλου του κόσμου.

Είναι μία πραγματικότητα, μέρος της οποίας ζούμε κι εμείς διαρκώς, περισσότερο από δύο χρόνια, εδώ στον Άγιο Δημήτριο στο Βύρωνα. Από τότε δηλαδή που άρχισε το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Παρηγορητρίας να δακρυρροεί, δηλώνοντας έτσι την ζώσα παρουσία Της στα παιδιά του Θεού δια του Αγίου Πνεύματος, αφού η Δακρυρροή και η Μυροβλυσία συνεχίζονται ως σήμερα.

Ευρισκόμενοι λοιπόν στον απόηχο της Εορτής των Εισοδίων της Παναγίας μας, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί στον Ιερό Ναό μας Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας και ψυχικής ανορθώσεως όλων των πιστών, όπου στο τέλος θα αναγνωστεί υπό του Ιερέως η Ευχή εις την Παναγία την Παρηγορήτρια προς ενδυνάμωση των αδελφών μας που βρίσκονται σε δοκιμασία, και θα εμβαπτισθούν στο Άγιο Έλαιο τα Ιερά Δάκρυα της Παναγίας μας τα οποία οι Ιερείς στη συνέχεια θα χρίσουν τους πιστούς.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό μας τελούνται:

 · Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 πμ προς τιμήν της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

·  Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια 11:00 πμ και 5:30μμ 

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοικτός από 7:00 το πρωί έως 7:30 το βράδυ. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2107660943.