ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

Ο λαός του Θεού ετοιμάζεται να δεχθεί σε λίγες μέρες τονΣωτήρα του σύμπαντος κόσμου ως βρέφος σπαργανούμενον. Τα Χριστούγεννα θα ανατείλει ο Ήλιος της δικαιοσύνης όπως κάθε χρόνο βιώνουμε στην Εκκλησία μας . 

 Η Κυρία Θεοτόκος θα μεταβεί στη Βηθλεέμ για να αποκυήσει την πολυαναμενόμενη Σωτηρία των  ανθρώπων. Γι’ αυτό και η χάρη που έλαβε από το Δημιουργό είναι τεράστια και μοναδική για το ανθρώπινο γένος. Από την ώρα που δέχθηκε να φέρει στον κόσμο τον Μεσσία, κάθε ψυχή έχει ελπίδα σωτηρίας ενώ η ίδια η Παναγία μας γίνεται μέρος της ελπίδας μας. Συντρέχει πια, παρηγορεί, επιλαμβάνεται και μεσολαβεί για την αποδέσμευση των παιδιών Της από την αμαρτία και την απώλεια.

 Και αυτό δε θα σταματήσει ποτέ αφού η Ίδια προεφήτευσε, τότε στην Ορεινή, που συνάντησε την Ελισάβετ, τη μητέρα του Τιμίου Προδρόμου: «Να, από τώρα και στο εξής θα με μακαρίζουν όλες οι γενεές». Γνώριζε ότι έχοντας γίνει το δοχείο της Θεότητος όλοι θα προστρέχουν στη μητρική Της πρεσβεία, για να λάβουν την ίαση, την απαλλαγή και την ευεργεσία.

 Στον Ιερό Ναό μας όπου έχουμε την τεράστια ευλογία να μας προστατεύει η Παναγία η Παρηγορήτρια αυτό έχει γίνει πλέον καθημερινότητα και βεβαιότητα και φυσικά όσοι είχαν την ευλογία να προσέλθουν, μπορούν να ομολογήσουν τη δωρεά των θαυμάτων Της : Ιάσεις ασθενών, θαυμαστές επεμβάσεις και εμφάνειες και κάθε λογής ελπιδοφόρα και παρήγορα γεγονότα.  

  Για όσους επιθυμούν να λάβουν τη χάρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός, , καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:30 το βράδυ,     με τις κάτωθι ακολουθίες:• Θεία Λειτουργία καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί, • Ιερά Παράκλησις έμπροσθεν της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Ιεράς Εικόνος, ώρα  11:00 το πρωί και ώρα 5:30 το απόγευμα καθημερινά.

 

 Τα ιερά δάκρυα και το μύρο διανέμονται στους πιστούς καθημερινά κατά την προσέλευσή τους. Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ιερό Ευχέλαιοστο τέλος του οποίου αναγινώσκεται η ευχή προς την Παναγία την Παρηγορήτρια και εμβαπτίζονται τα ιερά δάκρυα και το μύρο, μπορούν να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 5:30στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, Αγίου Δημητρίου 36 στο Βύρωνα. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 210 7660943.