ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ

 

 

      Αυτές τις ημέρες που η Εκκλησία μας τιμά την Εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, είναι καιρός να συλλογιστούμε με ταπείνωση και φόβο Θεού αλλά και με χαρά πνευματική όσα διαδραματίστηκαν στην επίγεια ζωή του Χριστού και πόσα πράγματα είδε η ανθρωπότητα μέχρι τη Σταύρωσή Του και την Ανάστασή Του. Άλλωστε σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο Τριώδιο, την ιερή αυτή εκκλησιαστική περίοδο που μας καθοδηγεί με κατάνυξη και συνέπεια προς το θείο Πάθος και όσα θα επακολουθήσουν.

      Στις σελίδες του Ιερού Ευαγγελίου αναφέρεται ότι κατά την ημέρα της Υπαπαντής, πέραν της εκπληρώσεως του μωσαϊκού νόμου από τον Ιησού και την Παναγία Μητέρα του, ακούστηκαν και τα προφητικά λόγια του γέροντος Συμεώνος προς την Υπέραγνη και Άχραντο Παρθένο τα οποία μόνο πόνο και σπαραγμό προκαλούν σε κάθε γονιό και όχι μόνο: «την καρδιά σου, θα τη διαπεράσει δίκοπο μαχαίρι». 

      Η Παναγία μας, γνώριζε πολύ καλά τι θα επακολουθούσε. Εντούτοις υπέμεινε μέχρι τέλους τα πάντα ως μητέρα δίπλα στον Υιό της  και Σωτήρα μας συνεργώντας έτσι στη σωτηρία μας.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Ακόμα και μετά την Ιερά Μετάστασή της στους Ουρανούς είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθά για να εκπληρώνονται στο διηνεκές τα προφητικά λόγια της : «ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί».

      Και πώς να μη τη μακαρίζουμε όταν ακόμα και πριν την παρακαλέσουμε προφθάνει σε βοήθεια και αρωγή μας.

Σήμερα στην εποχή μας είναι πολύ πιο εμφανές αυτό. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα, δακρυρροεί ακατάπαυστα και τελευταία κρουνηδόν,συμμετέχοντας στον πόνο της κουρασμένης από τα δεινά ανθρωπότητας παρέχοντάς μας έτσι την ελπίδα και την εξ ύψους παρηγορία και συμπαράσταση.

Κάθε ψυχή κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, από τις ασθένειες της σαρκός και τις νόσους της ψυχής καταφθάνει διψασμένη στο Πανάγιο Εικόνισμά της, από όλα τα σημεία του ορίζοντα, και γονατίζει με πίστη και καημό για να λάβει την στοργή και την συναντίληψη και όχι λίγες φορές, τη θεραπεία. Οι ομολογίες των ευεργεσιών Της είναι το “ευχαριστώ” των ευεργετηθέντων και το “πιστεύω” των αναζητούντων .

Για το λόγο αυτό θα τελεστεί ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 ώρα 5:30 το απόγευμα, στο τέλος του οποίου θα εμβαπτισθούν Δάκρυα και Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας και θα διανεμηθούν στους πιστούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Ναός παραμένει ανοικτός, για την προσκύνηση της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:30 το βράδυ.Τελείται δε, ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί,ενώ ψάλλεται έμπροσθεν της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Ιεράς Εικόνος, ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ώρα 11:00 το πρωί και ώρα 5:30 το απόγευμα. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 210 7660943.