Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Σε λίγες μέρες με τη βοήθεια του Θεού, θα εισέλθουμε στο στάδιο του πνευματικού αγώνος όλων των χριστιανών που αποβλέπει στην ορθή προϋπάντηση του Θείου Πάθους και της Αναστάσεως του Χριστού. 

Η χαρμολύπη θα είναι το σύμπλεγμα συναισθημάτων αυτής της ευλογημένης περιόδου, κάτι που θα μας βοηθήσει στο να ζήσουμε πιο έντονα όλες αυτές τις άγιες μέρες του Τριωδίου.

Όπως πάντα και τώρα πολύ περισσότερο, βοηθός μας και αρωγός καθίσταται η Παναγία μας που από το θείο και ιερό Εικόνισμά Της μας δείχνει την ανάγκη αλλά και τον τρόπο για να φτάσουμε στο Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Τώρα που η Εκκλησία μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα δάκρυα της ψυχής και του σώματος προκειμένου η μετάνοια να είναι ειλικρινής και σωτήρια, τώρα γονατίζουμε μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας την Παρηγορητρίας και ενώνουμε τα δάκρυα μας τα οποία είναι δάκρυα λύπης και στεναγμού με τα δικά Της, τα οποία είναι παρηγοριά και χαρά για όλους τους πιστούς και την ικετεύουμε να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε αυτή την περίοδο της μεγάλης Τεσσαρακοστής, με υγεία πνευματική και σωματική με μετάνοια εποικοδομητική και με άσβεστη την ελπίδα της σωτηρίας μας.

Στην Ενορία μας, στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος, η ιερή Δακρυρροή καθώς και η Μυροβλυσία της Ιεράς Εικόνος της Παναγία της Παρηγορητρίας, δεν παύουν τα τελευταία δυόμισυ χρόνια. Ούτε τα θαυμαστά γεγονότα σε όσους προσέρχονται με πίστη αληθή. Ούτε οι Θείες Λειτουργίες σε καθημερινή βάση. Ούτε οι Παρακλήσεις προς το Πανάγιο δακρυσμένο πρόσωπό Της, δύο φορές την ημέρα. Όλα άπαυστα, ως ελάχιστη ανταπόδοση στις άπαυστες δωρεές του Θεού δια της Θεοτόκου προς τον πιστό λαό.  

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 5:30μμ,θα τελεστεί Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας πάντων των ορθοδόξων χριστιανών. Στο τέλος του μυστηρίου θα εμβαπτισθούν  Δάκρυα και Μύρο από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας με τα οποία οι Ιερείς θα χρίσουν τους πιστούς.

Ακολούθως, για τρίτη χρονιά φέτος, θα φροντίσουμε από την Τετάρτη της Α’ Εβδομάδος των Νηστειών και κάθε μέρα να μεταδίδεται στους πιστούς ο Άρτος της Ζωής, η Θεία Κοινωνία αφού, θα τελούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες, ως ευγνωμοσύνη στη διαρκή και θαυματουργή παρουσία της Κυρίας Θεοτόκου στην Ενορία μας.

Καθημερινά επίσης τελείται Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια 11:00 πμ και 5:30μμ.

Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοικτός από 7:00 το πρωί έως 7:30 το βράδυ. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2107660943. 

Καλή Αγία και  Μεγάλη Τεσσαρακοστή !