Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  ολοκληρώθηκαν και τα ΙΗ' ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, όπου έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στη Νέα Ελβετία Βύρωνος.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν , ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας π. Καλλίνικος Νικολαου καθώς και ιερείς εντός και εκτός της Μητροπόλεως .
Τα ΙΗ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 ήταν αφιερωμένα στο Πανάχραντο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου, λόγω του θαυμαστού σημείου που επιτελείται από της 8ης Σεπτεμβρίου 2020 έως και σήμερα , όπου δακρυρροεί η Εφέστιος Εικόνα της Παρηγορητρίας, μία ευλογία εξαιρετική για όλους μας στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κήρυξε το Θείο λόγο ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη βαρυσήμαντη προσφορά του Εξοχωτάτου Διοικητού του Αγίου Όρους και Εφοπλιστού κ. Αθανασίου Μαρτίνου στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού μας. 
Ο Πανοσιολογιώτατος Προϊσταμενος του Ι. Ναού μας , π. Χριστοδουλος Κοτσίφης ,κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, προσφώνησε εορτίως και επετειακώς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την  Ενθρόνιση στην Ιερά Μητρόπολή μας.
Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού μας κ. Χρήστου Σπατιώτη και του Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίας Τριαδος Βύρωνος κ. Αντωνίου Κακολύρη.
 
Ευχόμαστε από καρδίας, όπως ο Κύριος Ιησούς δια των πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου της Παρηγορητρίας και του Αγίου Προστάτου μας , Δημητρίου του Μυροβλήτου διατηρήσει αλώβητο το Έθνος μας αλλά και όλη την οικουμένη από τον κίνδυνο της πανδημίας .