Η φιλόστοργη μάνα του Πόντου ευλογεί τους πιστούς 

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα, τιμές και πάνδημη συμμετοχή έγινε σήμερα το απόγευμα στις 6.00 η υποδοχή της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας που μετέφερε ο εφημέριος της ομωνύμου Ιεράς Μονής στο Βέρμιο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Χαλέτζης συνοδευόμενος από  τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά κ. Κωνσταντίνο Ιακειμίδη, τον Ειδικό  Σύμβουλο κ. Βασίλειο Φωτιάδη και τον Έφορο του Ιδρύματος κ. Παντελεήμονα Ανθρακόπουλο, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Κοτσίφης οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ η προσέλευση των πιστών ήταν εντυπωσιακή όχι μόνο από το πλήθος που  συνέρρευσε από  πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών πού προσήλθαν εκτός Αθηνών, όπως από την Χαλκίδα, την Βοιωτία, την Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.  Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων του Δήμου. 

Στην συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Ο Σεβασμιώτατος στό λόγο του  αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας και το ρόλο πού διαδραμάτησε στο σχέδιο της θείας οικονομίας καθώς επίσης και στην αγάπη και την παρρησία της για όποιον καταθέτει τον πόνο του και την ελπίδα του στην μεγάλη αγκαλιά της. Εκείνη ως μάνα θα ακούσει και θα πρεσβεύσει για τα αιτήματά μας και θα μας ανακουφίζει από τα προβλήματά μας. 

Ο Αντιπρόεδρος του ιδρύματος στην αντιφώνησή του κ. Ιωακειμίδης μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα με την άδεια του οποίου μεταφέρθηκε η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό ενώ ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο της ενορίας π. Χριστόδουλο για την άρτια οργάνωση της τελετής, την ευπρέπεια του Ιερού Ναού καθώς και την άψογη και θερμή υποδοχή του σεβάσματος, πράγμα πού το απέδειξε το πλήθος των πιστών πού την υποδέχθηκαν. 

DSCN9840

DSCN9846

DSCN9854

DSCN9855

DSCN9859

DSCN9868

DSCN9871

DSCN9872

DSCN9878

DSCN9879

DSCN9882

DSCN9884

DSCN9889

DSCN9890

DSCN9892

DSCN9895

DSCN9898

DSCN9904

DSCN9905

DSCN9909