ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο συνθέτης και κιθαρίστας της ροκ, Bob Larson, στο βιβλίο του «The day music died» (Η σημερινή μουσική πέθανε) διαιρεί τα τραγούδια της σε 4 κατηγορίες,...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΚ, ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ;

Ο συνθέτης και κιθαρίστας της ροκ, Bob Larson, στο βιβλίο του «The day music died» (Η σημερινή μουσική πέθανε) διαιρεί τα τραγούδια της σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με τα θέματα που ασχολούνται:

  1. Στην θρησκεία.

  2. Στη σεξουαλική ανηθικότητα.

  3. Στα ναρκωτικά, και

  4. Στις πολιτικές φιλοσοφίες και ιδέες.

ΠΩΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΡΟΚ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ;

Το περιοδικό « Π ο π κ α ι Ρ ο κ» (ετήσιο 84- 85) να πως περιγράφει αυτή την κατάσταση: «Μάγοι, μάγισσες, ξωτικά, φαντάσματα, χαμένοι κόσμοι, δαίμονες, βρικόλακες, μαύρη και λευκή μαγεία, πνεύματα, ξόρκια, παρελαύνουν μέσα στους στίχους της μουσικής του ροκ»!!!

Η εφημερίδα Weekly World New του Λος Άντζελες σ' ένα άρθρο της (2.2.82) με τίτλο «Η ροκ μουσική δοξάζει τον σατανά», γράφει μεταξύ άλλων: «Σατανάς, αυτός είναι ο Θεός»!

Το περιοδικό ΗΕΑVY ΜΕΤΑL (Φεβρ. 86) γράφει: «Και σήμερα ο κυριότερος λόγος ύπαρξης του heavy metal είναι η ένταση του ήχου του. Αλλά εξ ίσου μεγάλο 
ρόλο παίζει και η θεϊκή ή δαιμονική εικόνα που προβάλλει σχεδόν 
κάθε σταρ του heavy metal. Οι νέοι θέλουν τα είδωλά τους να έχουν υπερφυσικό μέγεθός. Περιμένουν απ' αυτά να ζουν ή τουλάχιστον να παριστάνουν πως ζουν σύμφωνα με τις μεγάλες φαντασιώσεις του ροκ-εντ-ρολ. Αυτές οι φαντασιώσεις έχουν να κάνουν συνήθως με άγριο σεξ λατρεία του διαβόλου, και μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά, έτοιμη να ξοδευτούν χωρίς λόγο» ...

ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΡΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ;

Είναι βέβαιο, ότι αναφέρεται στη λευκή και στη μαύρη μαγεία, κυρίως στη μαύρη.

Μετά το τραγούδι «L Put Α Spell On You» (σου έκανα μάγια) του Screaming Ι Hawkins, χιλιάδες δίσκοι έχουν γραφτεί από τότε για μάγους και μάγισσες.

Για παράδειγμα αναφέρονται: «Don't Burn The Witch» των Venon, «Season of the Witch» του Donovan, «Magician's Birhday», «Magicians Hat» του Βο Hanson, «Magician» του AndyLeigh, «Magic Peiople» των Ranpens και πολλά άλλα.

Ένα αμερικάνικο συγκρότημα, το Conen, στις αρχές της δεκαετίας του '70, ηχογράφησε δυο άλμπουμ με αναφορές στην μαύρη μαγεία. Στο εξώφυλλο του "Βlοdd Οn The Sun», απεικονίζεται ο συνθέτης να κοιμάται, και ο διάβολος να παίζει βιολί, καθισμένος στα πόδια του.

Στο περιοδικό « Ε Ν Α», (22.11.1984) διαβάζουμε:

«Η θεματολογία του χέβυ μέταλ, αγγίζει και χώρους, αρκετά αποκλεισμένους από τα υπόλοιπα είδη της μουσικής. Βρικόλακες, μαύρη μαγεία, λυκάνθρωποι, μάγισσες, μυστικιστικές καταστάσεις, είναι ορισμένα από τα θέματα των καλλιτεχνών που «ασχολούνται με τη μουσική αυτή».

Από το περιοδικό «Ποπ και Ροκ» (84-85) πληροφορούμαστε: «Με την έξαρση του heavy metal τα τελευταία χρόνια η όλη ιστορία φτάνει στο αποκορύφωμά της.

Ανέκαθεν τα «σ κ λ η ρ ά » συγκροτήματα, έδειχναν μια ιδιαίτερη προτίμηση σ' αυτά τα θέματα, όσον αφορά την επιλογή του υλικού των δίσκων. Μια κατηγορία μάλιστα των συγκροτημάτων του heavy metal, ονομάζεται "Β l a c k» ή «S a t a n i c Μ e t a l», όπου η Μαύρη Μαγεία, η Δαιμονολατρία και ο Αποκρυφισμός, είναι το κύριο περιεχόμενο των στίχων. Σκοτεινά μηνύματα, επικλήσεις και εξορκισμοί, είναι κάτι που συναντάει κανείς εύκολα στα τραγούδια των μουσικών του είδους. Θέμα, κάθε άλλο παρά διασκεδαστικό, θα τολμούσα να πω επικίνδυνο, τόσο για τους μυημένους, όσο και για τους μη μυημένους».

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ Η ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;

Τουλάχιστον έτσι διαφαίνεται, μέσα από τις ονομασίες των συγκροτημάτων, τους τίτλους των τραγουδιών, το περιεχόμενο των στίχων, καθώς και την εμφάνιση, το ντύσιμο των τραγουδιστών της Ροκ μουσικής, και τα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν.

Το μεγάλο αυτό κεφάλαιο της λατρείας του σατανά στη Ροκ, αρχίζει από το ξεκίνημά της κιόλας, απ' αυτό τον βασιλιά της τον Έλβις Πρίσλεϋ με το τραγούδι του «Υ ο u' r e t h e D e v i l iD e s g u i s e» («Είσαι ο διάβολος μεταμορφωμένος»). Ακολουθούν οι Μπήτλς με τα γνωστά άλμπουμ τους «Devil's White Album» (Το λευκό άλμπουμ του διαβόλου).

Από τότε, όλα σχεδόν τα συγκροτήματα, οι τραγουδιστές, οι δίσκοι, λίγο ή πολύ, κάνουν λόγο και αναφορές στο σατανισμό και τα παρακλάδια του, τη μαγεία, τον πνευματισμό, τον αποκρυφισμό, τον αντίχριστο.

ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ;

Όπως εμείς έχουμε τα Χριστιανικά μας ονόματα, έτσι και πολλά συγκροτήματα της Ροκ, έχουν ένα πλήθος από διαβολικές ονομασίες. Όπως, π.χ.

α) Τα αρχικά του ονόματος του αυστραλιανού συγκροτήματος AC/DC σημαίνουν: «Anti-Christ / Death to Christ» (Αντίχριστος / Θάνατος στο Χριστό).

β) Τα αρχικά του γνωστού συγκροτήματος «KISS», σημαίνουν: «Κ i n g s I n S a t a n 's S e r v i c e» (Βασιλείς στην υπηρεσία του Σατανά).

γ) Υπάρχουν τρία γνωστά συγκροτήματα, που φέρουν το όνομα «Lusifer», «Electric Lusifer»και «Lusifer's friend». Γνωρίζετε τί σημαίνει «L u s i f e r», «Κ ύ ρ ι ο ς των δαιμόνων και Άρχων του Σ κ ό τ ο υ ς».

δ) Άλλα συγκροτήματα, όπως «Satan», «Satan Jouers», «Demon flight», «Demon Eyes», «Demon Thor», φέρνουν απροκάλυπτα το όνομα του σατανά!

ε) Το Σουηδικό συγκρότημα «ΑΒΒΑ», που σημαίνει «Π α τ έ ρ α ς τ ο υ Ο υ ρ α ν ο ύ », δεν γράφει έτσι τη λέξη στα εξώφυλλα των δίσκων του αλλά με αντεστραμμένο Β, που σημαίνει το αντίθετο, δηλαδή «Π α τ έ ρ α ς του Σ κ ό τ ο υ ς.

στ) Ένα συγκρότημα, ονομάζεται «Black Sabbath». Έτσι ονομάζονται οι μυστικές τελετές της μαύρης μαγείας.

ζ) Τέσσερα συγκροτήματα έχουν χρησιμοποιήσει ονόματα, από τη ρίζα «ΟΖ». Οι «ΟΖΖ», οι «ΟΖ ll», οι «ΟΖ», και οι «ΟΖΟ». Η λέξη «Ο Ζ», έχει σεξουαλική και σατανική ερμηνεία.

η) Το συγκρότημα «Blasphem» (βλασφημία) καταλαβαίνετε από που πήραν τ' όνομά τους.

ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΟΚ, ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ;

Είναι αμέτρητα στον αριθμό. Εδώ, θα αναφέρουμε μόνο μερικά, ενδεικτικά από τα πιο γνωστά:

Black Sabbath, VenomAlice Cooper, Electric Lusifer, Kiss, Black Widow, Leviathan, Dio, Maic San, The Who, OzzyOsbourne, Led Zeppelin, Bee Gees, Jeffernson Stanship, John Elton, Rolling Stones, Εlο, Iron Maiden, AC/OC, Lusifers Friends, Queen, Santana, The Eagles, Valhalla, Stayen, Crossfine, Black Oak Arkansas, Sex pistols, The Kings, The Grateful Dead, Boston, κ.α.

ΤΙ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΚ;

• Ο Peter Guiss των Kiss δήλωσε στο περιοδικό ΙΒΙD το Μάρτιο του 1976, σ.20: «Πιστεύω στο διάβολο σαν σε Θεό».

• Ο Βill Wand των Black Sabbath παραδέχεται ότι «ο σατανάς θα μπορούσε να ήταν Θεός» (Περιοδικό Cireus).

• Ο Ronnie James Diο, στα εξώφυλλα των δίσκων του, έχει την εικόνα του σατανά.

• Ο Geepen που παίζει μπάσο στο συγκρότημα Black Sabbath ισχυρίζεται ότι μπορεί να δει το διάβολο (περ. Rolling Stone).

• Το 1982 οι Led Zeppelin οδηγήθηκαν στο δικαστήριο της Καλιφόρνιας, γιατί στο δίσκο τους «Sainway to Heaven», τραγουδούσαν στίχους σαν αυτούς: «Εγώ 
πρέπει να ζω για το διάβολο» ... «Θέλω ο Χριστός να γονατίσει προς τον Σατανά!!»

• Ο Paul Mc Cartney είχε διακηρύξει: «Κανένας μας, δεν πιστεύει 
στο Θεό» ...

• Ο Ringo Star είχε πει: «Είμαστε πολέμιοι του Χριστιανισμού».

• Οι Kiss σε δίσκο τους έχουν γράψει: «Ο διάβολο ς είναι ο Θεός σου» ... Κι αλλού: «Ο Θεός του Ροκ εντ Ρολ θα κλέψει την παρθένα ψυχή σου».

• Οι Black Sabbath σε δίσκο τους, έχουν γράψει: «Ιησού, εσύ είσαι 
ο σιχαμερός» ...

  • Οι AC/DC τραγουδούν: «Δόξα στις καμπάνες της κόλασης»(!!!)

  • Οι Heavy Pettin τραγουδούν: «Η κόλαση είναι όμορφη» ...

  • Οι Rolling Stones φωνάζουν: «Sympathy for the deviI» (συμπάθεια για το σατανά).

Τα παραδείγματα αυτά που αναφέρουμε, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στην ατέλειωτη σατανολατρεία όλων αυτών, που υμνούν και δοξάζουν τον Πονηρό, 
και προωθούν τα σατανικά τους μηνύματα ανάμεσα στη νεολαία, με σκοπό να την 
καταστρέψουν.

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ;

• Ακούστε. Αρχίζουμε μ' ένα τραγούδι του Τ ζ ω ν Λ έ ν ο ν, του συγκροτήματος των Μ π ή τ λ ς: ο Χριστιανισμός θα χαθεί θα ζαρώσει θα εξαφανιστεί. Δεν το συζητώ γιατί έχω δίκαιο και θα δικαιωθώ. Είμαστε πιο δημοφιλείς απ' τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω, ποιος θα να χαθεί πρώτος, το Ροκ εντ Ρολ ή ο Χριστιανισμός»

• ΟιΒΙ a ck W iο wλένεστο«Come to the Sabbath»

«Θα ενωθούμε όλοι σ' ένα εκείνη την ώρα. Ας αρχίσει τώρα το Σάββατο. Έλα, έλα, έλα στο Σάββατο Έλα στο Σάββατο, ο Σατανάς είναι εδώ» .

• Οι Κ i s s στο τραγούδι «The God of Thunden», λένε: «Ανατράφηκα από ένα δαίμονα Προετοιμασμένος να κυβερνήσω σαν ο μοναδικός. Είμαι ο Κύριος της Ερήμου. Συγκεντρώνω τα σκεύη για την ευχαριστία μου. Και σε διατάζω να γονατίσεις μπρος στο Θεό του κεραυνού τον θεό του Ροκ εντ Ρολ».

Θα σταματήσουμε ως εδώ. Δεν θέλω να σας παρουσιάσω άλλα αποσπάσματα που έχω μπροστά μου. Ούτε αυτά των Possessed, ούτε αυτά των AC/DC.

Είναι τόσο φρικτά, τόσο φρικιαστικά, τόσο σαδιστικά, που πραγματικά ένας σατανικός νους μπορεί να τα εμπνευσθεί. Αυτά τα λόγια, αυτοί οι στίχοι, που μιλούν σε τέτοιο προσωπικό επίπεδο, δεν είναι λόγια ενός συγκροτήματος, αλλά του ίδιου του σατανά. Συμβαίνει ότι και με τους δαιμονισμένους. Ο πονηρός απλώς τους χρησιμοποιεί. Τα λόγια είναι δικά του.

ΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΔΙΣΚΩΝ, ΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ;

Όπως μας βεβαίωσε ο Σωτήρας μας Χριστός «τα δένδρα, γνωρίζεται από τους καρπούς τους». Θέλουμε να πούμε, πως περιττεύουν οι βαθιές και οι μακροσκελείς αναλύσεις, όταν κι αυτή ακόμα η εξωτερική τους εμφάνιση τους αποκαλύπτει. Εννοούμε τα ίδια τα εξώφυλλα των δίσκων τους. Πάνω σ' αυτά μπορεί ο καθένας να διακρίνει, όλων των ειδών τα σατανικά σύμβολα, όπως:

Τρίγωνα αναποδογυρισμένα, πυραμίδες, μαγικά εξάγραμμα, μαγικοί κύκλοι, ο αριθμός 666, σκηνές με ανθρωποθυσίες, βρικόλακες, ο ίδιος ο σατανάς, μάγισσες, σκηνές που θυμίζουν την κόλαση, τη φρίκη, το θάνατο, όπως οι νεκροκεφαλές, φέρετρα, η εικόνα του τράγου, η εβραϊκή πεντάλφα, συνθέσεις με

άγρια θηρία που προκαλούν τρόμο, και αποτροπιασμό, όλα τα αποβράσματα της αβύσσου φιγουράρουν εκεί. Κοντά σ' όλα αυτά, απεικονίζεται στα ίδια τα πρόσωπα η αιμοβόρα, η αποκρουστική μορφή του σατανά.

Ο τρόπος που παίζουν τη μουσική τους, η αγριάδα της μουσικής τους, συμπληρώνουν το σατανικό τοπίο των εξώφυλλων, των βίντεο-κλιπς, των αφισών και των φωτογραφιών τους.

Μετά είναι η συμπεριφορά των τραγουδιστών πάνω στη σκηνή. Ο 
ΟΖΖΥ Osbourne που κόβει με τα δόντια του, το κεφάλι μιας ζωντανής νυκτερίδας κι ενός περιστεριού. Οι «W. Α. S . Ρ.» που πίνουν πραγματικό αίμα μέσα σε κρανίο, κόβουν ωμά κρέατα με το τσεκούρι και τα πετούν στους θαυμαστές τους. Οι συναυλίες αυτών των συγκροτημάτων, πλαισιωμένες πάντα με 
ένα απαίσιο σατανικό διάκοσμο, καταντούν ολοκληρωμένες σατανικές τελετουργίες, κάτι σαν τις τελετές μαύρης μαγείας.

Πίσω από τα συγκροτήματα και τη ροκ μουσική, υπάρχουν οι παγκόσμιες και πανίσχυρες εταιρείες δίσκων, όπως η «WICCA» που σημαίνει «Ένωση μάγων και εξορκιστών». Υπάρχει επίσης η «G a r r y F u n k e 11 », που παράγει δίσκους, με σκοπό τη μεθοδική εισαγωγή των νέων στο Σατανισμό.

Πίσω από τις εταιρείες αυτές, κρύβονται τα μεγάλα κεφάλαια του εβραϊσμού, και οι καταχθόνιοι σκοποί τους.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΝΕΟΣ;

• Κατ' αρχήν, κανένας δεν μπορεί να σας αρνηθεί το δικαίωμα να ακούτε μουσική, τη μουσική της δικής σας προτίμησης και αρέσκειας. Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς την μουσική; Πως θα περάσει ο χρόνος μας, δίχως μουσική;

• Η μουσική σήμερα, δεν είναι απλή ψυχαγωγία. Είναι τρόπος ζωής. Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για σας, η σωστή εκλογή της μουσικής που ακούετε. Υπάρχει βέβαια και η καλή μουσική. Πρέπει όμως κάποιος να Ψάξει αρκετά, για να βρει την καλή μουσική. Σήμερα βομβαρδιζόμαστε από όλα τα μέσα, με όλων των ειδών τη μουσική. Ελαφρύ, βαρύ λαϊκό, ρεμπέτικο, δημοτικό, κλασσική μουσική, ξένη μουσική ...

Σε μας απομένει να διαλέγουμε τα κομμάτια που μας ξεκουράζουν, μας τονώνουν, μας ψυχαγωγούν. Διαλέγοντας τη μουσική, να προσέχουμε τον τόνο, το ύφος της, καθώς και τα λόγια του τραγουδιού που θα ακούσουμε. Μια μουσική σαν τη Ροκ, σαν τη Χέβυ Μέταλ, που προκαλούν μέσα μας ταραχή, αναστάτωση, ερεθισμό, μαζί με τον κίνδυνο εμπλοκής μας στον σατανισμό, δεν μπορεί τίποτε να μας προσφέρει. Μάλλον εμπερικλείει κινδύνους και άσκοπες περιπέτειες.

Έχουμε γνωρίσει νέους, μαθητές, που ασχολήθηκαν με την Ροκ μουσική. Χωρίς υπερβολή, αυτά τα παιδιά ζουν σ' ένα δικό τους κόσμο. Απομονώνονται, ζουν μακριά από τους άλλους, κατσουφιάζουν, γίνονται σκυθρωποί, αγέλαστοι, μελαγχολικοί. Μερικοί θέλουν να ζωγραφίζουν σατανιστικά σύμβολα στα θρανία, στο σώμα τους, στους τοίχους του σχολείου. Κάποιοι άλλοι αποκτούν αντικοινωνική συμπεριφορά, αγριεύουν, γίνονται απόκοσμοι, αντιδραστικοί. Αποκτούν μια παράξενη νοοτροπία, μια ασυνήθιστη ψυχολογία. Κάποιοι γίνονται επικίνδυνοι, τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους άλλους. Γι' αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή. Δεν παίζουμε με το σατανά. Αργά ή γρήγορα θα καταστρέψει τους οπαδούς του ή καλύτερα τα θύματά του.